Nieuw boek: Kennis en beleid verbinden

november 7, 2011 by  
Filed under boeken

Kennis is onmisbaar voor ‘goed beleid’. Toch hebben ‘kennis’ en ‘beleid’ lang niet altijd een vruchtbare relatie. Soms is de onderlinge afstand te groot: denk aan de vele rapporten van planbureaus die nauwelijks doorwerken in het beleid. Soms is de afstand te klein: denk aan het klimaatdebat, waarin politieke doelen en waarheidsvinding soms door elkaar lopen.

Het nieuwe boek ‘Kennis en beleid verbinden – praktijkboek voor beleidsmakers’ van Wim Derksen  gaat over die praktijk van kennis en beleid. Het is niet alleen een praktijkboek, maar ook een leerboek. Om beleidsmakers te leren hoe ze kennis en beleid beter met elkaar kunnen verbinden, hoe ze kennisvragen kunnen formuleren, hoe ze onderzoek moeten begeleiden, hoe ze kennis in nieuw beleid kunnen vertalen en hoe ze letterlijk meer in contact kunnen treden met onderzoekers. De verbinding moet worden gezocht, op voorwaarde dat de verantwoordelijkheden van beleidsmakers èn van onderzoekers helder worden onderscheiden.

ISBN 9789059317499
VERSCHENEN 25-10-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Lemma uitgevers

Het boek is te bestellen op http://www.boomlemma.nl/bestuurskunde/catalogus/kennis-en-beleid-en-verbinden-1.

Deel dit bericht:

Comments

One Comment on "Nieuw boek: Kennis en beleid verbinden"

  1. Creativiteit is geboden, ook bij het maken van beleid on do, 20th aug 2015 07:00 

    […] is een typisch hoera-begrip, waarvan de betekenis vaak meer vragen oproept dan beantwoordt. Derksen (2011) bijvoorbeeld spreekt in zijn door veel beleidsmakers gebruikte handboek over ‘een specifieke […]

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!