De bureaucratie van de #UvA heeft meer tentakels

juli 4, 2015 by  
Filed under artikel

De Commissie casus matching UvA, hier thuis inmiddels omgedoopt tot de Commissie e-matching UvA (“durft U het aan”?), heeft niets meer van zich laten horen. Hun in DDR-beton gedrenkte afwijzingsmail, bood zowaar de mogelijkheid voor een reactie. Als verwonderde aspirantstudent heb ik daarvan natuurlijk gebruik gemaakt. In mijn reactie heb ik nog eens al mijn overwegingen weergegeven waarom me te laat heb ingeschreven voor de studie muziekwetenschap. Ik heb ook gevraagd naar de beroepsmogelijkheden. Maar de DDR zwijgt tot op heden in alle talen. Echte bureaucratie is ongrijpbaar tot de Muur valt. Zoals bekend kan dat een jaartje of 28 duren.

Gelukkig zit ik nog wel in het systeem, hoewel Walter Ulbricht bozig had gemeld dat ik meteen uit het systeem zou worden verwijderd. Maar dat is Ome Walter blijkbaar nog niet gelukt. Want een paar dagen later krijg ik mijn volgende ‘Beste Wim’-mail. Met het verzoek of ik mijn intake-formulier 2015-16 zo snel mogelijk wil invullen. Ook deze mail kan de systeemwereld van de UvA maar moeilijk verhullen. Zo luidt het mailadres info-otm-fgw@uva.nl. Wie zou dat in godsnaam zijn? Zou daar een mens achter schuil gaan? Toch is mijn gevoel vanzelfsprekend meteen anders als het systeem mij blijkbaar nog steeds als student wil zien. Ik heb geantwoord dat de inhoud van de mail haaks staat op de eerdere afwijzing. Ook op deze reactie mocht ik geen antwoord ontvangen. Waarschijnlijk is info-otm-fgw@uva.nl toch geen mens.

Echt hilarisch wordt het als ik op de laatste dag van de week een uitnodiging krijg om als extern lid toe te treden tot de Examencommissie Research Master van een aanpalende faculteit. Het wordt me meteen duidelijk dat ik daarover niet te licht moet denken. Als ik instem wordt ik “extern lid, krachtens artikel 7.12a lid 3, sub b. van de WHW, van de examencommissie RMSS, RMUS, RMIDS, MIDS, per 1 september 2015”. Helaas is artikel 7.12a lid 3, sub b. van de WHW niet bijgevoegd. Ik stoor me er niet aan, omdat het verzoek binnenkomt via een goede vriend die bij me in de straat woont. Ik heb hem geantwoord dat ik graag wil toetreden tot zijn commissie, als het voor de faculteit geen bezwaar is dat ik bij de buren als student ben afgewezen.

Ik had me voorgenomen gewoon braaf student te worden. En binnen een week snak ik naar de volgende bezetting van het Maagdenhuis. Ik vrees dat die bezetting moet wachten tot een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur is benoemd. Dat duurt me te lang. Ik gooi al mijn goede voornemens overboord en val vandaag nog terug op het netwerk dat ik als wetenschapper en via de politiek heb opgebouwd. Es even kijken wie uit mijn adresboek me kan helpen aan een inschrijving aan de UvA. Want die opleiding ziet er gewoon goed uit.

 

Lees ook: Botsing met de bureaucratie van de #UvA

en: Mijn eerste schreden op de #UvA

Deel dit bericht:

Comments

2 Comments on "De bureaucratie van de #UvA heeft meer tentakels"

 1. Klaartje on zo, 5th jul 2015 11:06 

  he die Wim,

  met plezier las ik je hilarische verhalen over de UvA.

  Maar in het kader van oplossingen voor het ontstane probleem: waarom ga je niet in Vlaanderen studeren? Ouderwetse prijzen (€600 per jaar), ouderwets goed onderwijs en misschien is zelfs de bureaucratie er ouderwets, maar da’s beter dan al die zotte engelstalige toestanden op de Nederlandse universiteiten.

  O ja, en over engelstalig gesproken: de Open University in de UK is ook een uitstekend alternatief, weet ik van de ‘oude’ man bij mij thuis die recentelijk ook iets totaal anders dan bestuurskunde is gaan studeren 😉

  h groet,
  Klaartje

 2. wimderksen on zo, 5th jul 2015 11:07 

  dank je! boeiende gedachte!

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!