‘Haagse oersoep’, mijn nieuwe boek, verschijnt in november

september 14, 2015 by  
Filed under artikel

Flapteksten

Er wordt veel gereorganiseerd bij de overheid. De laatste jaren onder de vlag van ‘het nieuwe werken’. Maar eigenlijk weet niemand wat dat nieuwe werken inhoudt. Erger: het nieuwe werken geeft geen antwoord op de problemen van het oude werken. Waar hebben ze op een departement wel last van? Dat de politiek het uiteindelijk altijd wint van de inhoud? Dat de baas altijd het laatste woord wil hebben, ook als hij inhoudelijk niks heeft toe te voegen? Dat de planning van het beleidsproces altijd in de war loopt? Dat men te weinig kennis van zaken heeft? Dat de leefwereld van de burger zich zo slecht laat vangen in de systeemwereld van van het departement? Dat het wiel altijd weer opnieuw wordt uitgevonden? In dit boek worden acht van dat soort vragen verkend. Anekdotes spelen daarbij een grote rol. Zoals dit hele boek een combinatie is van herinnering en analyse. Het blijde antwoord: de overheid laat zich goed vernieuwen, maar met simpele antwoorden wordt niemand geholpen.

Wim Derksen is een groot liefhebber van het openbaar bestuur. Hij heeft er actief aan deelgenomen als directeur van het Ruimtelijk Planbureau, als Chief Scientist van het Ministerie van VROM en als lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Als hoogleraar bestuurskunde in Leiden en Rotterdam heeft hij jaren studie gemaakt van het openbaar bestuur. In dit boek komt al die ervaring samen. Wim Derksen is als socioloog opgeleid.

Het boek wordt uitgegeven voor Boom Lemma

Deel dit bericht:

Comments

2 Comments on "‘Haagse oersoep’, mijn nieuwe boek, verschijnt in november"

  1. André Rodenburg on ma, 14th sep 2015 09:49 

    Dat wordt vast een snertboek! 😉 Met recepten, hoop ik.

  2. Lucas on ma, 14th sep 2015 20:39 

    nu al zin in!

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!