Institutionele politiek

januari 29, 2016 by  
Filed under Openbaar bestuur

Op 8 juni 2001 sprak ik op de Erasmus Universiteit een oratie uit onder de titel Institutionele politiek.  Omdat ik de universiteit enige maanden al weer zou verlaten om directeur te worden van het Ruimtelijk Planbureauis deze oratie nooit gepubliceerd. Gaandeweg begon ik te geloven dat de oratie niet alleen nooit was gepubliceerd, maar ook nooit was uitgeschreven. Ik kon me herinneren dat ik aan de hand van slides mijn verhaal had verteld. Het geheugen kent zijn beperkingen. Onlangs vond ik de uitgeschreven versie van de oratie terug, terwijl de slides inmiddels onvindbaar zijn. Wel ontbreekt één pagina. De lezer kan die er ongeveer bij bedenken. Voor de liefhebbers is de oerversie van de oratie hier te vinden: Institutionele politiek oratie EUR.

Deel dit bericht:

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!