Leven in tijden van corona (2)

maart 25, 2020 by  
Filed under artikel, Geen categorie

Deze blog begint met een disclaimer. Ik ben gezond, ik heb pensioen. Daarna volgt een relativering: ik zit in de risicogroep en mijn bedrijf ligt op zijn gat. 

En dan is het tijd voor een heel blije blog. Voor iedereen die ook wil zien hoe mooi het leven in tijden van corona kan zijn. 

Het eerste wat bij het ontwaken in Oegstgeest opvalt is de totale afwezigheid van vliegtuigen. Ze zijn er niet om mij om 6 uur wakker te pesten, ze zijn er niet om mij te begeleiden bij het uitlaten van mijn hond, ze zijn er niet om de hele dag een licht onrustig gevoel te veroorzaken. Maar het is niet alleen de afwezigheid van vliegtuigen, het is de schijnbaar totale afwezigheid van vervoer. Het dorp ligt er doodstil bij. Soms wandelt er iemand voorbij. De apotheek is nog open, Albert Heijn ook. Maar de boekhandel is sinds gisteren ook al gesloten. 

Als ik er op uit trek voor een lange wandeling met Bas hoor ik vooral vogels. Ik die nooit een vogel heeft kunnen horen, laat staan onderscheiden. De lucht is helemaal blauw, omdat de luchtvervuiling eindelijk aan banden is gelegd en omdat de vliegtuigen niet meer hun irritante wolkenstrepen achterlaten aan het zwerk. Ik kom veel hardlopers tegen. Ze lopen vaak opvallend ongemakkelijk. Zoon die moeder meeneemt. Ze moet het toch echt weer eens gaan doen. Na de bocht valt ze stil. En alle bomen bloeien en alle struiken worden groen. Alsof de natuur de natuur eindelijk voor zichzelf heeft.

Als ik thuis kom zijn er slechts mails die wel kunnen wachten. Ik hoef vandaag geen cursus te geven, ik hoef vandaag niet ergens in het land met een beschaafd gezicht een voorzienbaar advies te geven. Ik hoef me vandaag niet te haasten voor de orkestrepetitie van vanavond. En ik hoef geen orkestcommissarissen te mailen dat ik zaterdagochtend bij drie orkesten of ensembles moet zijn en dat zijn orkest helaas een keertje afvalt. En ik hoef me niet af te vragen of mijn concertkleding niet per abuis in mijn andere huis ligt. 

Nee, ik ga vandaag fagot studeren wanneer ik zin heb, ik lees een boek van Pablo Cognetti wat hier al veel te lang naast me ligt en ik schrijf een blog. Boodschappen zijn al gebracht en de koffie en de wijn worden nog bezorgd. En misschien ga ik vanmiddag nog wel weer een lange wandeling maken. Met Bas. 

Deel dit bericht:

Comments

2 Comments on "Leven in tijden van corona (2)"

  1. Frank on wo, 25th mrt 2020 11:19 

    Beetje onthaasten. Kan nooit kwaad.

  2. Wendy on wo, 25th mrt 2020 11:23 

    Little life revisited

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!