#KLM is een Frans bedrijf

november 3, 2020 by  
Filed under artikel, Geen categorie

Er is gedoe over KLM. Wopke Hoekstra heeft € 3,4 miljard toegezegd, onder een aantal voorwaarden. Zo moet het personeel akkoord gaan met een loonmatiging tot 2025. Op dit moment (maandagavond 2 november) hebben alleen de piloten nog geweigerd om bij het kruisje te tekenen. Als ze niet tekenen is de kans groot dat  ‘onze’ KLM failliet gaat.

Ik heb altijd geleerd dat je bij onderhandelingen vooral in de gaten moet houden wat de belangen van de tegenpartij zijn. En dan is duidelijk dat eigenlijk niemand veel reden heeft om de ander gelijk te geven. 

Laat ik beginnen met Wopke Hoekstra. Samen met Cora van Nieuwenhuizen leek hij aanvankelijk van mening dat KLM en Schiphol altijd hun zin moeten krijgen. Dat aloude sentiment in Den Haag is gebaseerd op enkele simpele gedachten: Schiphol en met name de hub-functie van Schiphol is van groot belang voor de Nederlandse economie. Omdat je vanaf Schiphol rechtstreeks naar vele plaatsen op de wereld kan vliegen, is de Randstad zeer aantrekkelijk voor veel internationale bedrijven. En KLM is hier de spin in het web. Het was dan ook niet verrassend dat Wopke Hoekstra meteen miljarden beloofde aan de KLM toen de eerste toeristen hun reis annuleerden. 

Natuurlijk was dat kortzichtig. Het is al vaker gezegd: het belang van Schiphol voor de Nederlandse economie wordt vaak erg overschat. En als de hub-functie van Schiphol al van groot belang is voor Nederland, dan is het nog maar de vraag of we daarom hier ook zoveel Chinese toeristen moeten laten landen. Met alle negatieve externe effecten van dien (geluid, klimaat, etc.). 

Toch vermoed ik dat Wopke’s twijfel gaandeweg is toegenomen. Zijn ambtenaren zullen hem hebben verteld dat ‘onze’ KLM al lang niet meer van ons is. Sinds 2004 is de KLM overgenomen door Air France. KLM is sindsdien economisch eigendom van Air France-KLM, een bedrijf dat overwegend in Franse handen is. Wopke heeft dat nog proberen recht te trekken door vorig jaar voor meer dan € 700 miljoen aan aandelen Air France-KLM te kopen. Helaas heeft hij op die aandelen inmiddels een half miljard euro verlies geleden.

En dan zeg je op een onbewaakt moment van nostalgie en van nationaal corona-gevoel € 3,4 miljard aan steun toe aan de KLM. 

Sindsdien is het beeld nog veel scherper geworden: Air France-KLM heeft in het laatste kwartaal € 1,7 miljard verlies geleden. In de komende kwartalen zal nog zoveel verlies volgen, dat die € 3,4 miljard spoedig al weer te weinig zal zijn. Dan zal KLM weer met de pet in de hand op de stoep staan. Bovendien zal de Franse regering er alles aan zal doen om Air France overeind te houden. Moet Wopke dan opbieden tegen de Fransen, terwijl de KLM gewoon economisch eigendom is van Air France? Waarom zou Hoekstra tot in lengte van dagen een Frans bedrijf gaan steunen? Al met al kan ik me voorstellen dat Wopke Hoekstra het niet erg zal vinden als de piloten een akkoord met KLM blokkeren. Hij heeft wel één voorwaarde: hij wil niet zelf met de zwarte piet blijven zitten. 

En wat is de positie van de piloten in dit spel? Deze mannen en vrouwen verdienen minimaal driemaal modaal. Piloten met veel vlieguren verdienen zelfs meer dan € 250.000 per jaar. KLM-piloten behoren tot de best verdienende piloten ter wereld. Dan kan je wel 20% missen, zou je zo zeggen. Op één voorwaarde: dat je zeker kan zijn van je baan. Maar die piloten weten even goed als Wopke Hoekstra dat de toekomst van de luchtvaart en met name van de KLM zeer ongewis is. KLM kan omvallen,  Air France-KLM kan omvallen. Maar de kans is ook heel groot dat de Fransen hun eigen winstgevendheid graag willen vergroten door (het tot voor kort goedlopende) KLM in hun eigen bedrijf te integreren. Dat zou alleen kunnen worden voorkomen als de ‘Franse’ KLM voor langere tijd bij Hoekstra aan het infuus kan liggen. Dat zie ik niet gebeuren. Veel piloten zullen zich dus afvragen: moeten we nu al voor jaren loon inleveren, als straks de onderhandelingen met de Fransen nog moeten beginnen? 

Vanuit dit perspectief begrijp ik wel dat geen van partijen meteen genegen is om toe te geven. En als ze wel tot een akkoord komen, zal het een voorlopig akkoord zijn. In ieder geval is de kans groot dat KLM geheel zal opgaan in Air France, omdat de Fransen hun nationale luchtvaartmaatschappij nooit zullen laten vallen en Nederland uiteindelijk niet bereid zal zijn om een Frans bedrijf overeind te houden. Persoonlijk geloof ik niet dat Nederland daarvan uiteindelijk slechter zal worden.

Zie ook: Minister, #Schiphol vraagt om een redenering. En: Gedeelde kennis over #Schiphol

Deel dit bericht:

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!