sluit
sluit
25 april 2023

Nieuwe leergang Triomf van de stad start in januari 2024

In januari 2024 start de 15e jaargang van de leergang Triomf van de stad. Een leergang  die bij uitstek geschikt is voor stedelijke strategen. Ook de komende leergang staat weer onder leiding van de kerndocenten Wim Derksen en Karen Ephraim. 

Het maakt blij dat de leergang al zo lang gevraagd is en elk jaar weer ruim voldoende deelnemers trekt. Alle grote steden in Nederland doen in principe altijd mee. Wat daarvan precies de reden is, kunnen uiteindelijk alleen de cursisten aangeven. Wij denken wel dat we een prachtige leergang aanbieden door altijd vast te houden aan de volgende uitgangspunten: 

 • De ontwikkelingen van de steden zijn altijd het startpunt van het gesprek. Pas na kennis te hebben genomen van deze ontwikkelingen is het zinvol om over geschikt beleid na te denken. 
 • De docenten zijn ofwel vooraanstaand in de wetenschap of gezaghebbend in de praktijk. Ze zijn vooraf goed bekend met wat in de leergang van de docenten wordt gevraagd. 
 • Zoals: er wordt nooit college gegeven, docenten voeren altijd een gesprek met de cursisten, die in dat gesprek hun eigen kennisvragen kunnen inbrengen. 
 • De kerndocenten zijn altijd aanwezig, om verbinding te leggen tussen de docenten, de cursisten en de modules. Of om een dip na de lunch te doorbreken.
 • Het decor van de zes modules verandert steeds weer en wordt elke keer aangepast aan het thema van de module. 
 • De variëteit onder de cursisten zorgt ervoor dat zij niet alleen veel van docenten leren, maar ook veel van elkaar. 
 • De cursisten wordt de kans geboden om zich voor elke module voor te bereiden met literatuursuggesties. 
 • We evalueren elke leergang uitgebreid en streng. Docenten die te weinig enthousiasme oproepen worden helaas vervangen. Daarom is het zo leuk dat we al jaren met een vaste kern van docenten het land rond trekken. We weten dat ze door elke nieuwe groep weer met veel enthousiasme worden ontvangen. 

Het programma van de 15e leergang, startend in januari 2024, is hier te vinden. 

Op mijn website staan voor de liefhebbers nog meer gegevens. Zie hier

Aanmelden voor de nieuwe leergang kan via wim@wimderksen.com of wimderksendh@gmail.com 

 

 

Reacties (2)

 1. John Kester
  04-25-2023 15:20

  Hi Wim,
  Lijkt me een hele mooie cursus en goed te zien dat je actief blijft.
  Een vraag: besteden jullie in module 5 ook gerichte aandacht aan de ontwikkeling, management en marketing van toerisme? Zo niet, en mocht je daar interesse in hebben, dan assisteer ik je daar graag bij.
  Met vriendelijke groet,
  John Kester

  Reageer

  1. wim
   04-25-2023 16:22

   Dank voor het aanbod. Prof Jan van der Borg doet momenteel dit onderdeel heel goed.

   Reageer

Reageer

Uw reactie